OBAVIJEST:
Stalni muzejski postav otvoren za posjete na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak
od 10 do 17 sati 

Informacije za posjetitelje
STALNI IZLOŽBENI POSTAV

RADNO VRIJEME, ULAZNICE, STRUČNA VODSTVA

 


Naslovna
O muzeju
Odjeli
Izložbe
Stalni postav
Foto galerija
Pravo na pristup informacijama
Dokumenti
Publikacije
Natječaji
KontaktOdluka o izboru polaznika na stručno osposobljavanje

Upiti
upiti@muzej-sibenik.hr

Novosti...

 Obavijest

Obavještavamo vas da se najavljeni “Đir po Šubićevcu” u organizaciji Muzeja grada Šibenika, planiran za danas, 21. ožujka s početkom u 16 sati odgađa zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Program ćemo realizirati u travnju, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

 


Pripremili smo vrlo zanimljiv i raznolik program za idući tjedan.

U ponedjeljak, 19. ožujka, povodom Svjetskog dana očeva, u Izložbenom prostoru Muzeja (ulaz s obale), s početkom u 17 sati, bit će održana radionica – igraonica za očeve i djecu. Radionica je natjecateljskog karaktera, a sponzor nagrada je Mesnica Sladić.

U utorak, 20. ožujka u 19 sati, povodom Međunarodnog dana pripovijedanja, u atriju stalnog postava našeg u Muzeja Kazalište „Virko“ – dramska scena za srednjoškolce, pod vodstvom Sergeja Mioča izvest će predstavu „Tri munjena cara“. Tema ovogodišnjeg dana pripovijedanja je „Mudre budale“.

U srijedu, 21. ožujka obilježit ćemo Svjetski dan osoba s Down sindromom i Svjetski dan šuma. Taj dan, s početkom u 16 sati organiziramo „Đir po Šubićevcu“. U sklopu đira moći ćete čuti nešto o Dubravki, Zoološkom vrtu, jami, vidikovcu, bunkerima…, uz vodstvo arhitekta mr. sci. Gustava Červara. Četveronožni prijatelji su dobrodošli! Isti dan, s početkom u 18 sati u atriju stalnog postava Muzeja grada Šibenika članovi Kinokluba Šibenik prikazat će film kojem su tema osobe s Down sindromom. Nakon filma, u 20 sati u atriju stalnog postava dipl. ing. šumarstva Vice Krnčević održat će zanimljivo predavanje „Alepski bor; Heroj, a ne zločinac“.

U četvrtak, 22. ožujka u 19 sati u atriju našeg stalnog postava bit će otvorena izložba „Lica svijeta“. Izložba je nastala u suradnji s uredom UNICEF-a u Republici Hrvatskoj, a povodom Svjetskog dana borbe protiv rasizma. Fotografije ćete moći kupiti, a sva sredstva od prodaje bit će uplaćena UNICEF-u ili nekoj humanitarnoj organizaciji na koju nas upute. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.


Radionica u povodu dana očeva

Kako nam se bliži Dan očeva, Muzej Grada Šibenika organizira radionicu kako bi zajedno proslavili dan posvećen očevima. Sama radionica održati će se u ponedjeljak 19. ožujka 2018. godine s početkom u 17:30 (ulaz kod topova). Pozivamo sve očeve da povedu svoju djecu i odlično se zabave na samoj radionici koja je natjecateljskog karaktera, a očevi će pokazati igre svoje mladosti. Zahvaljujemo se Mesnici Sladić koja nam je osigurala nagrade za prva tri mjesta.

Dragi očevi povedite svoje mališane i nezaboravno provedite taj poseban dan u našem Muzeju.

 Dobro nam došli!


kontakt/span>

MUZEJ GRADA ŠIBENIKA
22000 Šibenik, Gradska vrata 3

OIB: 35703758632

centrala (022) 213 880 / 213 888
telefaks (022) 213 355
Radno vrijeme: od 7:30 do 15:30 sati

povremene izložbe
(ulaz s obale, pristup omogućen
osobama s posebnim potrebama)
ULAZ BESPLATAN

KAKO DO MUZEJA GRADA ŠIBENIKA

Muzej grada Šibenika je smješten na obali, u bivšoj Kneževoj palači u neposrednoj blizini Katedrale. Pristup automobilom omogućen. Parking u neposrednoj blizini Muzeja. Pogledajte na mapi