Informacije za posjetitelje
STALNI IZLOŽBENI POSTAV

RADNO VRIJEME

Pon.-pet. 08-20 sati
Sub.-ned 10-20 sati

Državnim praznicima i
blagdanima od 10-15 sati

Cijene ulaznica:

1. Odrasli pojedinačno 30,00 kn
2. Grupe odraslih (više od 5 osoba)
    cijena za 1 osobu 20,00 kn
3. Učenici, studenti, umirovljenici 10,00 kn
    (s obzirom da već imaju nižu cijenu
    ulaza ne odobrava se popust na
    grupni posjet)

Besplatan ulaz:
- djeca do 12 godina
- osobe s posebnim potrebama
- članovi strukovnih društava (Hrvatsko muzejsko društvo, Društvo povjesničara umjetnosti, ICOM, Društvo etnografa, povjesničara, arheologa i slično) uz predočenje članske iskaznice

Stručna vodstva:
Besplatna stručna vodstva tokom jutra za školsku djecu i vrtiće, te školske ekskurzije, uz najavu telefonom na broj 022/213-880 najmanje 1 dan prije posjeta

Ostali se trebaju najaviti Udruzi turističkih vodiča „Mihovil“ – Šibenik (predsjednici gdi Jasenki Ramljak na mobitel 091/ 516 37 32) Vodstva su organizirana na svim jezicima, a cijena vođenja (sat do sat i pol) je 250,00 HRK.

Fotografiranje: Dozvoljeno

 


Naslovna
O muzeju
Odjeli
Izložbe
Stalni postav
Foto galerija
Pravo na pristup informacijama
Publikacije
Natječaji
Kontakt


POZIV ZA INTERVJU ZA RADNO MJESTO ORGANIZATOR/ICA TEHNIKE-RECEPCIONER/KA

POZIV ZA INTERVJU ZA RADNO MJESTO STRUČNI SURADNIK/CA ZA RAČUNOVODSTVENE POSLOVE

Upiti
upiti@muzej-sibenik.hr

Novosti...ZAVIČAJNI MUZEJ VESNE PARUN (ZLARIN)
SAMOSTALNA IZLOŽBA NEVENE PETRE PILIŽOTA


OKOVANI PJEŠACI

15-21.7.2017.
ŽIVOTOPIS
Nevena Petra Piližota  rođena je u Šibeniku, gdje je završila OŠ Petra Krešimira IV i Gimnaziju Antuna Vrančića. Godine 2010. završila je preddiplomski sveučilišni studij Slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti (Zagreb), 2011. diplomski sveučilišni studij Slikarstva ALU Zagreb. Godine 2012. magistrirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nagrađena je sa Otkupnom nagradom Rektorata za najbolji rad 2010. i Otkupnom nagradom Erste fragmenti 7, stipendijom Nacionalne zaklade za osobito nadarene studente za akademsku godinu 2009/10., Rektorovom nagradom u akademskoj godini 2008/09… Izlagala je na nekoliko samostalnih izložbi (2017. "Tuđa koža" u Galeriji knjižnice "Juraj Šižgorić" Šibenik, "Pantomima istine" Knjižnica Novi Zagreb; 2016. "Crobject" u Muzeju grada Šibenika, 2011. Green Room Galerija u Zaboku, 2009. Galerija Nano u Zagrebu...) i tridesetak skupnih izložbi.

Od skupnih izložbi vrijedno je za izdvojiti: "Dani botaničke ilustracije i umjetnosti" Galerija Laval Nugent (svibanj 2017.), Galerija knjižnice Juraj Šižgorić, Galerija Kulturnog centra Travno (travanj 2017.); skupnu izložbu "More, ljudi, obala" u Muzeju grada Šibenika i Godišnju izložbu članova HDLU-a 2016. godine; humanitarnu akciju za pomoć djeci Japana, održanoj u izložbenim prostorima zagrebačke Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna „Izidor Kršnjavi“ u Zagrebu 2011. godine, iste godine sudjelovala je i na izložbi „Pasionska baština“ u Galeriji Kristofor Stanković (Zagreb), „2. trijenale autoportreta“ u Galeriji Prica (Samobor), „Mali formati“ u Galeriji Marisall (Zagreb),na XIV. INTERBIFEP-u (Međunarodna galerija portreta, Tuzla), na Test 0-1! Festivalu (Zagreb), Malom salonu (Erste fragmenti 7, Rijeka).Godine 2010. izlaže u Galeriji ALU (Zagreb), Galeriji Marisall (Zagreb) na izložbi „Autoportret u matičnom mediju“, Galeriji Bačva (Zagreb) u sklopu 30. Salona mladih, na Urban festivalu 2008., festivalu Test 9+10! (Galerija SC, Zagreb) 2009., Studiju galerije sv. Krševana (Šibenik), Galeriji dvorca Trakošćan (Trakošćan 2007.).

E-mail: np.pilizota@gmail.com
Web: https://www.facebook.com/nevena.petra.pilizota/IZABRANI NAJBOLJI RADOVI PRISPJELI NA LIKOVNI NATJEČAJ
"PRIJATELJ SUHOZIDA"

Muzej Grada Šibenika je prvo godište likovnog natječaja "Prijatelj suhozida", temeljenog na fotografskom fondu istoimene izložbe Boška Fržopa, zaključio izborom najboljih radova.

Među 139 radova pristiglih iz vrtića najbolji je bio crtež Baljenca olovkom i drvenim bojama od Roka Erlića (7 godina) iz vrtića "Smilje" u Šibeniku, s odgojiteljicama Vlatkom Radovčić i Gordanom Bukić.Od 35 radova nastalih u prva četiri razreda osnovnih škola najbolja je skulptura "Mala bunja" Dore Tandarić iz IV. razreda osnovne škole "Murterski škoji", s učiteljicom Jelenom Ćurić.

Najbolji od 23 likovna rada izrađena u završna četiri razreda osnovnih škola je triptih "Prijatelji suhozida" kredom i ugljenom na kartonu, djelo skupine učenika VI.b razreda osnovne škole Jurja Šižgorića u Šibeniku, pod voditeljstvom učiteljice Ivane Skroze.

Najbolji od sedam pripjelih srednjoškolskih radova je "Triptih bunje", djelo Doris Badurine iz II.c razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru pod voditeljstvom profesorice Sandre Bačić.

U kategoriji svih dobnih skupina od 12 poslanih radova najboljim je ocijenjen rad "Kornatske međe", crtež ugljenom Ivane Bure iz Potomja.

O najboljim radovima odlučile su povjesničarke umjetnosti i likovna restauratorica iz muzejskog stručnog osoblja. Zahvaljujemo na svih 216 radova, koje ćemo izložiti na posebnoj izložbi, i čestitamo pobjednicima!

Njihovo nagrađivanje je povodom Međunarodnog dana muzeja zakazano u subotu, 20. svibnja, u 10h na registriranom kulturnom dobru Čačina gomila u Rodinim Stanima na Srimi (Vodena jama, prilaz od Jadrija). Svečanost nagrađivanja pobjednika likovnog natječaja Muzej Grada Šibenika priređuje zajedno s Gradom Vodicama, na čijem se području nalazi ovaj težački spomenik.

Tom prilikom Muzej Grada Šibenika i Grad Vodice pozivaju doći i svečanosti uručivanja prisustvovati sve zaljubljenike u suhozidne krajolike i graditeljstvo. Najboljim likovnim radovima će biti nagrađeni najveći hrvatski obnovitelji suhozida iz programa agrookolišno-klimatskih poticaja u kojem su godišnje prijave zaključene jučer. Već je prije prošlomjesečnog objavljivanja novog poticaja u sustavu ARKOD bilo pojedinačnih prijavitelja obnova svojih suhozida u dužini od 18 km.

Muzej Grada Šibenika će likovni natječaj "Prijatelj suhozida" u idućem izložbenom ciklusu nominirati za potporu Ministarstva kulture. Nadamo se nadahnutom odazivu i na buduće natječaje!


MEĐUNARODNI DAN MUZEJA 2017.PROGRAM

 • utorak,16. svibnja u 18 sati
  - Neolitički gastro doživljaj - Danilo;

 • četvrtak, 18. svibnja u 11 sati
  - posjet učenika Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje Šubićevac arheološkom lokalitetu Bribirska glavica; četvrtak, 18. svibnja u 17 sati - obilazak grada s tri pučke majke čuvenih šibenskih književnika

  četvrtak, 18. svibnja u 20 sati
  -predstavljanje knjige Vedrane Milin Ćurin "Žene u klapskom pjevanju"

 • petak, 19. svibnja u 10 sati
  - posjet korisnika doma za starije i nemoćne Cvjetni dom arheološkom lokalitetu Danilo

  petak, 19. svibnja u 20 sati
  - predavanje Jadrana Kale "Gorki i slatki povijesni suhozidi"

 • subota, 20. svibnja u 9 sati
  - Izlet u Muzej Sinjske alke (prijave na recepciji Muzeja, 022/ 213 888)

  subota, 20. svibnja u 10 sati
  - Svečana dodjela nagrada i proglašenje najboljih radova natječaja "Prijatelj suhozida"

 • od 21. travnja do 31. svibnja izložba fotografija Boška Fržopa "Prijatelj suhozida" u Dvorani za povremene izložbe otvorena od 10 do 13 i od 17 do 20 sati

 • Stalni postav 18. svibnja otvoren od 10 do 21, a na Europsku noć muzeja 20. svibnja od 10 do 24. Vodstvo po dogovoru. 18. i 20. svibnja ulaz se ne naplaćuje.  

kontakt

MUZEJ GRADA ŠIBENIKA
22000 Šibenik, Gradska vrata 3

OIB: 35703758632

centrala (022) 213 880 / 213 888
telefaks (022) 213 355
Radno vrijeme: od 7:30 do 15:30 sati

povremene izložbe
(ulaz s obale, pristup omogućen
osobama s posebnim potrebama)
ULAZ BESPLATAN

KAKO DO MUZEJA GRADA ŠIBENIKA

Muzej grada Šibenika je smješten na obali, u bivšoj Kneževoj palači u neposrednoj blizini Katedrale. Pristup automobilom omogućen. Parking u neposrednoj blizini Muzeja. Pogledajte na mapi