Informacije za posjetitelje
STALNI IZLOŽBENI POSTAV

RADNO VRIJEME
ponedjeljak-subota 10-15 sati

ZATVORENO
Nedjeljom, državnim praznicima i blagdanima

Cijene ulaznica:

1. Odrasli pojedinačno 30,00 kn
2. Grupe odraslih (više od 5 osoba)
    cijena za 1 osobu 20,00 kn
3. Učenici, studenti, umirovljenici 10,00 kn
    (s obzirom da već imaju nižu cijenu
    ulaza ne odobrava se popust na
    grupni posjet)

Besplatan ulaz:
- djeca do 12 godina
- osobe s posebnim potrebama
- članovi strukovnih društava (Hrvatsko muzejsko društvo, Društvo povjesničara umjetnosti, ICOM, Društvo etnografa, povjesničara, arheologa i slično) uz predočenje članske iskaznice

Stručna vodstva:
Besplatna stručna vodstva tokom jutra za školsku djecu i vrtiće, te školske ekskurzije, uz najavu telefonom na broj 022/213-880 najmanje 1 dan prije posjeta

Ostali se trebaju najaviti Udruzi turističkih vodiča „Mihovil“ – Šibenik (predsjednici gdi Jasenki Ramljak na mobitel 091/ 516 37 32) Vodstva su organizirana na svim jezicima, a cijena vođenja (sat do sat i pol) je 250,00 HRK.

Fotografiranje: Dozvoljeno

 


Naslovna
O muzeju
Odjeli
Izložbe
Stalni postav
Foto galerija
Pravo na pristup informacijama
Publikacije
Natječaji
Kontakt

Upiti
upiti@muzej-sibenik.hr

Novosti...


Muzej grada Šibenika obilježit će u ponedjeljak Međunarodni dan skulpture.

ISDay ili Međunarodni dan skulpture slavi se 24. travnja i treća je po redu manifestacija u organizaciji Međunarodnog centra za skulpturu (ISC) – neprofitne organizacija sa sjedištem u New Jerseyu. Cilj manifestacije je slavljenje skulpture i njenog doprinosa društvu te poticanje razumijevanja skulpture kao vida umjetničkog stvaralaštva.

Umjetnici, organizacije i institucije diljem svijeta sudjeluju u proslavi ovog dana i to na način da priređuju dane otvorenih vrata, demonstracijom kiparskog rada na otvorenom, institucije i ustanove organiziraju prigodne izložbe i slično - svi sa zajedničkim ciljem slavljenja skulpture i približavanja umjetnosti javnosti.

Muzej grada Šibenika odlučio je ove godine popratiti navedeni događaj prigodnom izložbom iz fundusa Muzeja. Naime, u atriju Muzeja će posjetitelji od 10h imati priliku vidjeti izbor skulptura iz Galerijske zbirke, radove kipara poput Vanje Radauš i Koste Angelija Radovanija, te Ante Orlića, Josipa Roce, Josipa Zemana i drugih. Moći će također prelistati Canovinu mapu crteža te brojnu drugu stručnu literaturu na temu skulpture. Ulaz u Muzej grada Šibenika za taj dan je besplatan.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu i proslave s nama Međunarodni dan skulpture – inicijativa koja spaja umjetnost diljem svijeta od Amerike do Novog Zelanda.

Manifestaciju je moguće također podržati i putem društvenih mreža (instagram, twitter) objavom fotografije pod hashtagom #isday#sculpture. Pratite sve dodatne aktivnosti za navedeni dan na službenim stranicama ISC-a  te na facebook stranici Muzeja grada Šibenika.

Izbor iz fundusa moguće je razgledati u atriju Muzeju grada Šibenika do 24. svibnja.Povodom skorašnjeg blagdana Uskrsa Muzej grada Šibenika u suradnji s korisnicama Centra za pružanje usluga u zajednici grada Šibenika, organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe organizira radionicu ukrašavanja jaja.

Radionice će biti održane u ponedjeljak,utorak i srijedu,10.,11. i 12. travnja od 10 sati u Muzeju grada Šibenika. Dolazak je potrebno najaviti na broj 022 213 880 ili 091 537 5561, te ponijeti tvrdo kuhano jaje.

Kontakt osoba za medije:
kustosica Etnografskog odjela Marija Krnčević Rak 091 537 5561


Likovni Natječaj "Prijatelj suhozida"

Muzej Grada Šibenika poziva sve zainteresirane sudjelovati u likovnom natječaju otvorenom povodom naše nadolazeće izložbe fotografija Boška Fržopa pod vodstvom diplomirane etnologinje Zrinke Magazin.
Sudjeluje se u kategorijama predškolskog uzrasta, nižih i viših razreda osnovne škole, srednje škole i učenika s posebnim obrazovnim potrebama, te likovnih stvaratelja svih dobnih skupina. Natječaj traje od 2. ožujka do 8. svibnja 2017. godine.

Dokumentacija Natječaja:

Fotografska galerija:

Video najava:

Veselimo se Vašem odazivu!

kontakt

MUZEJ GRADA ŠIBENIKA
22000 Šibenik, Gradska vrata 3

OIB: 35703758632

centrala (022) 213 880 / 213 888
telefaks (022) 213 355
Radno vrijeme: od 7:30 do 15:30 sati

povremene izložbe
(ulaz s obale, pristup omogućen
osobama s posebnim potrebama)
ULAZ BESPLATAN

KAKO DO MUZEJA GRADA ŠIBENIKA

Muzej grada Šibenika je smješten na obali, u bivšoj Kneževoj palači u neposrednoj blizini Katedrale. Pristup automobilom omogućen. Parking u neposrednoj blizini Muzeja. Pogledajte na mapi