Informacije za posjetitelje
STALNI IZLOŽBENI POSTAV

RADNO VRIJEME
ponedjeljak-subota 10-15 sati

ZATVORENO
Nedjeljom, državnim praznicima i blagdanima

Cijene ulaznica:

1. Odrasli pojedinačno 30,00 kn
2. Grupe odraslih (više od 5 osoba)
    cijena za 1 osobu 20,00 kn
3. Učenici, studenti, umirovljenici 10,00 kn
    (s obzirom da već imaju nižu cijenu
    ulaza ne odobrava se popust na
    grupni posjet)

Besplatan ulaz:
- djeca do 12 godina
- osobe s posebnim potrebama
- članovi strukovnih društava (Hrvatsko muzejsko društvo, Društvo povjesničara umjetnosti, ICOM, Društvo etnografa, povjesničara, arheologa i slično) uz predočenje članske iskaznice

Stručna vodstva:
Besplatna stručna vodstva tokom jutra za školsku djecu i vrtiće, te školske ekskurzije, uz najavu telefonom na broj 022/213-880 najmanje 1 dan prije posjeta

Ostali se trebaju najaviti Udruzi turističkih vodiča „Mihovil“ – Šibenik (predsjednici gdi Jasenki Ramljak na mobitel 091/ 516 37 32) Vodstva su organizirana na svim jezicima, a cijena vođenja (sat do sat i pol) je 250,00 HRK.

Fotografiranje: Dozvoljeno

 


Naslovna
O muzeju
Odjeli
Izložbe
Stalni postav
Foto galerija
Publikacije
Natječaji
Kontakt

NATJEČAJ
za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Muzeja grada Šibenika

Upiti
upiti@muzej-sibenik.hr

Novosti...
KORAK PO KORAK DO NOVE POVIJESNO-KULTURNE ATRAKCIJE U ZALEĐU ŠIBENIKA

U Danilu počela provedba projekta vrijednog 1,8 milijuna kuna

Interpretacijski centar, tematska staza, in-situ prezentacija - novi atraktivni sadržaji u Danilu

Šibenik, 22. studenog 2016. – Danas počinje provedba Integriranog programa valorizacije kulturne baštine u Danilu, čiji je nositelj Muzej grada Šibenika. Projektom u vrijednosti od 1.847.814,00 kuna će se financirati izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju interpretacijskog centra i in-situ prezentacije na ostavinskim aneksima vile rustice unutar arheološke zone Šematorij, uređenje tematske staze rekonstrukcijom postojećeg puta u duljini od 1,5 kilometara te projekta za obnovu i opremanje crkve sv. Danijela. Europska unija će projekt sufinancirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ u iznosu od 1.478.251,20 kn, dok će ostatak osigurati Muzej grada Šibenika.

opširnije >> 

Ivo Vitić (1917.-1986.) rođeni je Šibenčanin. Diplomirao je 1941. na Tehničkom fakultetu u Zagrebu i slovi danas kao jedan od značajnijih hrvatskih arhitekata druge polovice 20. stoljeća.

U Šibeniku potpisuje nekoliko radova poput osmogodišnje škole Simo Matavulj, tj. današnja osnovna škola Faust Vrančić, stanove valjaonice u Ražinama, stambene zgrade na Baldekinu, Hotel Jadran, iako je možda najpoznatiji kao autor Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“.

No, ono što nam je manje poznato, jest činjenica, da se Ivo Vitić osim projektiranja, bavio i slikarstvom te fotografiranjem.

Njegova ulja, gvaševi, grafike i akvareli, najčešće s panoramskim prikazima dalmatinskih gradova i luka, ističu se nevjerojatnom ekspresijom boja. Perspektiva, skraćenja i planovi jasno odaju da je riječ o vještom arhitektonskom oku koji ovdje slika, no bez obzira na nekad prisutnu geometriju prikaza, slike odišu životom, radošću, a ponekad i sjetom vjerno prenesenim u potpuno osobnom umjetničkom izričaju. Osim panorama, Vitić je slikao i zagorske brežuljke, cvijeće, seoskog života i slično i veliki dio radova nastao je po sjećanju, skicirajući trenutke u olovci ili flomasteru, kojim se vraćao kako bi im udahnuo život.

Dio njegov slikarstva bilo je moguće početkom godine vidjeti u Zagrebu gdje je Oris Kuća arhitekture priredila izložbu pod nazivom IVO VITIĆ slike / paintings, a od 11. studenog biti će predstavljena i u Muzeju grada Šibenika.

Izložba se može razgledati do 30. studenog 2016. svakog dana od 10-13 i od 17-19 sati.

kontakt/font>

MUZEJ GRADA ŠIBENIKA
22000 Šibenik, Gradska vrata 3

OIB: 35703758632

centrala (022) 213 880 / 213 888
telefaks (022) 213 355
Radno vrijeme: od 7:30 do 15:30 sati

povremene izložbe
(ulaz s obale, pristup omogućen
osobama s posebnim potrebama)
ULAZ BESPLATAN

KAKO DO MUZEJA GRADA ŠIBENIKA

Muzej grada Šibenika je smješten na obali, u bivšoj Kneževoj palači u neposrednoj blizini Katedrale. Pristup automobilom omogućen. Parking u neposrednoj blizini Muzeja. Pogledajte na mapi